Dela

Kategorier

 1. Action (30)
 2. Bildbank (17)
 3. Bildbehandling (3)
 4. Bilddokumentation (2)
 5. Event (39)
 6. Helikopter (5)
 7. Interiör (12)
 8. Katalog (13)
 9. Mat (5)
 10. Mode (5)
 11. Modell (29)
 12. Människor (32)
 13. Porträtt (29)
 14. Produkt (35)
 15. Reklam (93)
 16. Reportage (48)
 17. Skidor (13)
 18. Snowboard (7)
 19. Studio (51)
 20. Video (2)

Arkiv

 1. 2017 (6)
 2. 2016 (6)
 3. 2015 (6)
 4. 2014 (9)
 5. 2013 (7)
 6. 2012 (11)
 7. 2011 (20)
 8. 2010 (13)
 9. 2009 (30)
 10. 2008 (18)
 11. 2007 (26)
 12. 2006 (34)
 13. 2005 (25)
 14. 2004 (22)
 15. 2003 (13)

Bloggnyheter om fotografering och fotouppdrag från 2008

Annonsbilder på möbelgrupper till Bernhardssons Möbler

Iordningställande för miljöbild av möbelgrupp

Var idag på Berhardssons Möbler för att fotografera bilder till deras annonser. Dels enskilda produktbilder på möbler men även hela möbelgrupper i utställningsmiljön.

Här en testbild på ljussättningen medan Maria på Bernhardssons lägger sista handen på stylingen av miljön.

Kategorier: Produkt, Reklam

Köp en kram av Röda korset på Dansbandskampen

Reportagebild till Röda korset som sålde kramar på Dansbandskampen

Igår var jag på Dansbandskampen i Strängnäs. Jag var där på uppdrag för Röda korsets medlemstidning som ska skriva ett reportage om sitt arbete i samband med dansbandskampen. Röda korset arpersonal på plats som symboliskt säljer kramar till förmån för deras insamling. Här en kram med ett av Larz Kristerz största fans.

Kategorier: Reportage

Bilder till reportage i tidningen Nötkött

Reportagebilder från en ladugård till tidningen Nötkött

Idag for jag ut på landet till en bondgård på uppdrag av tidningen Nötkött. Bilder till omslaget på tidningen och ett reportage på 4 sidor om deras nya ladugård.

Självklart skulle jag in bland djuren och fotografera så det blev en lite roliga vinkling på det hela. Till min hjälp hade jag ett par blixtar för att lätta upp i novembermörkret.

Kategorier: Reportage

Bilder till bildbank från äldreboende

Retroskivspelare snurrar plattor till kaffet på äldreboende

Vid fotografering på ett äldreboende till Strängnäs kommuns bildbank idag dök den här klenoden upp.
En riktigt retro skivspelare användes för att spela musik till kaffet. Bara skivbacken i sig med gamla singlar gav vibbar från 80-talet. Förutom skivor till kaffet fotograferade jag miljöbilder och möten mellan personal och boende.

Kategorier: Bildbank

Profilbilder till motocrossåkare

Pierre Fonzovs lägger ner motocross-hojen i en kurva i ett grustag

November och motocross kanske inte är det första man tänker på. Idag var det på schemat när jag hjälpte J.G. Borrmetoder att ta bilder på deras teamåkare Pierre Fonzovs i ett grustag utanför Stallarholmen. Det här en en av de sista bilderna vi tog innan novembersolen kröp ner strax efter två på eftermiddagen.

Kategorier: Action

Produktbilder på möbler och inredning i studion

Detaljbild på lampan Fiat Lux

Designstudion Cate&Nelson kom till fotostudion idag med några av deras produkter och prototyper. Vi fotograferade produktbilder på möblerna till hemsida och pressbilder.

Här en detaljbild på lampan Fiat Lux. Den krävde lite arbete med ljuset en del innan vi hittade en kombination av lampans sken och blixtljuset. Här tycker vi att vi fick fram skenet bra så Fiat Lux lyser igenom lagom på skärmen.

Kategorier: Produkt, Studio

Tre dagar på Strängnäs Campus och Thomasgymnasiet

Porträtt på läraren Anders håller ställningarna i Campus köket

Denna vecka har spenderats på Campus området i Strängnäs. Uppdraget är till Strängnäs kommuns bildbank och har innefattat fotograferingar på Thomasgymnasiet, vuxenutbildningen och yrkesutbildningar.

De slutgiltiga bildidéerna har skapats på plats utefter riktlinjer från informationsavdelningen och Campus ledningen. Till bilderna har elever och lärare från de olika utbildningarna använts.

Här ovan en bild på läraren Anders som vägleder sina elever när restaurangutbildningen öppnar för lunchservering.

Kategorier: Bildbank, Porträtt

Bild på nöjd och glad fjärrvärmekund

Bild på nöjd och glad fjärrvärmekund

Att fotografera en fjärrvärmeinstallation och samtidigt framhäva hur nöjd och glad fastighetsägaren blivit känns som en utmaning. Tvättstugor, pannrum och liknande utrymmen där installationen oftast finns brukar inte vara den mest fotovänliga miljön i ett hus. Därför fick vi vara kreativa och hittade tillslut denna bild. Ren, snygg och tydligt budskap tycker jag vi fick fram.

Kategorier: Porträtt, Reklam

Bondens egen Marknad i Mariefred

Bondens egen Marknad i Mariefred

Idag var jag på Bondens egen Marknad i Mariefred på rådhustorget. Uppdraget var från Strängnäs kommun att dokumentera marknaden och ta stilleben på vackra varor från producenterna. Här en översiktsbild med Mariefreds Rådhus som fond.

Till höger i bild finns en vepa med tomatbilder som jag tidigare fotograferat åt Hornuddens Trädgård.

Kategorier: Bildbank, Event

Bilder till reportage om inflyttade Stockholmsfamiljer

Bilder till reportage om inflyttade Stockholmsfamiljer

I kommuntidningen Aktuellt handlar ett av reportagen om familjer som flyttar till Strängnäs från Stockholm. Familjen Hagenborg är en sådan. Jag åkte hem till familjen för att ta bilder på hur livet som Strängnäsfamilj är och fördelarna som läggs fram i reportagetexten. Cykelavstånd till jobbet, egen tomt och middag tillsammans i rimlig tid var några av fördelarna vi jobbade fram bilder till.

Kategorier: Porträtt, Reklam

Butiksreportage Strängnäs centrum

Blomster och inredningsbutiken Dekorerat

Tillsammans med reporter gjorde jag idag jobb till en artikel om shopping i Strängnäs Centrum. Vi var runt i butiker som Ramboden, Elcenter, Hemtex, Inne, Djurmagasinet, Lauras mfl. Extra trevligt hade vi hos nyöppnade butiken Dekorerat som säljer blommor och heminredning. Att butiken ligger längs mysiga Hospitalsgatan gjorde att vi kunde ta den här trevliga bilden.

Kategorier: Reportage

Bilder till Strängnäs elbolags kundtidning

Bild till kundtidning för ett elbolag

Jag har fått i uppdrag att ta bilder till SEVAB Strängnäs energi och deras kundtidning Hos oss. Det är framförallt bilder till reportage ute hos elbolagets kunder. Avslappnade porträtt, som ovan, och bilder på deras favorit elpryl.

Kategorier: Reklam

Frilagda produktbilder i fotostudion

Frilagd produktbild på en givare fotograferad i fotostudio

Denna vecka ägnas åt produktfotograferingar i fotostudion. Produkterna kommer från Emeta och är framförallt givare, men även tillbehör.

Bilderna fotograferas på ljusbord med produkttält och friläggs sen helt för att sen få en ny skugga i samband med bildbehandlingen.

Kategorier: Produkt, Studio

Bilder till nya numret av branschtidningen TiB Aktuellt

Omslag och reportagebilder till TiB Aktuellt

Idag var en heldag i Stockholm med fotograferingar till olika reportage. Alla bilder är till tidningen TiB Aktuellt som är takläggarnas branschtidning. Så givet handlade alla fotograferingarna om tak på ett eller annat sätt.

Här en bild till ett av reportagen om takpapp och säkerhet kring heta arbeten. Den ska eventuellt bli till omslaget då kommande nummer handlar om just säkerhet.

Kategorier: Människor, Porträtt, Reportage

Kultur-08 i Strängnäs Centrum

Strängnäs hamn med fina planteringar och väderkvarnen i bakgrunden

Idag var det Kultur-08 i Strängnäs. Jag var ute med kameran för att fotografera det som hände och för att samla på mig bilder på folk i rörelse till bildbanken. Jag sitter även i juryn för den bildtävling som pågår under dagen så därför behövde jag insupa stämningen för att göra ett bra jobb i juryn.

Här en bild på folk i rörelse i Strängnäs hamn. En vacker tulpanplantering i förgrunden och Strängnäs Väderkvarn i bakgrunden.

Kategorier: Bildbank, Reportage

Produktbilder på prototyper till läkemedelsindustrin

Produktbild på prototyp till läkemedelsindustrin

Idag har fotostudion varit full med produkter och prototyper från läkemedelsindustrin. Det mesta fotograferat för att dokumentera internt men även bilder för att sälja in till leverantörer.

Många produkter i vit blank plast som gör det extra spännande att fotografera mot vitt. Med rätt ljussättning kan man ändå få vitt mot vitt att bli kontrastfullt. Kul att leka med ljusinställningar och se hur det påverkar slutgiltiga produktbilden.

Kategorier: Produkt, Studio

Bild till stortavla på Gripsholms Golfklubb

Byggnadsfirma Insulanders bild till stortavla på Gripsholms Golfklubb

Byggnadsfirma G. Insulander är en av Gripsholms Golfklubbs sponsorer. De ville visa sin lojalitet som sponsor och vi tog den här bilden på en av deras medarbetare med söner som tillbringar hela dagarna på klubben. Den färdiga bilden ska sitta på en stortavla på väg från parkeringen till klubbhuset. 

Kategorier: Modell, Reklam

Interiörfotografering till SkandiaMäklarna

Bilder på interiör till SkandiaMäklarna

SkandiaMäklarna ringde förra veckan och behövde en fotograf till ett exklusivt hus de fått in. Självklart ställde jag upp och hjälpte de ta fram lite bilder som står ut från de vanliga mäklarbilderna.

Huset hade rikligt med dagsljusinsläpp så jag jobbade helt utan ljussättning med blixt eller b-ljus. Vi tog mycket detaljbilder på interiör, men här en mer normal översiktsbild på den öppna planlösningen.

Kategorier: Interiör