Dela

Kategorier

 1. Action (30)
 2. Bildbank (17)
 3. Bildbehandling (3)
 4. Bilddokumentation (2)
 5. Event (39)
 6. Helikopter (5)
 7. Interiör (12)
 8. Katalog (13)
 9. Mat (5)
 10. Mode (5)
 11. Modell (29)
 12. Människor (32)
 13. Porträtt (29)
 14. Produkt (35)
 15. Reklam (93)
 16. Reportage (48)
 17. Skidor (13)
 18. Snowboard (7)
 19. Studio (51)
 20. Video (2)

Arkiv

 1. 2017 (6)
 2. 2016 (6)
 3. 2015 (6)
 4. 2014 (9)
 5. 2013 (7)
 6. 2012 (11)
 7. 2011 (20)
 8. 2010 (13)
 9. 2009 (30)
 10. 2008 (18)
 11. 2007 (26)
 12. 2006 (34)
 13. 2005 (25)
 14. 2004 (22)
 15. 2003 (13)

Bloggnyheter om fotografering och fotouppdrag från 2006

Interiörbilder till nybyggt ridcenter och restaurang

Bardisk med panoramafönster mot ridhuset

Har precis kommit tillbaka efter att ha fotograferat interiörbilder till det nybyggda ridcentret i Vansö. Häftigast är nog bardisken i restaurangen med panoramafönster ut mot ridhuset.

Kategorier: Interiör, Reklam

Gör om mig modefotografering

Före och efter bilder på modeller från gör om mig fotografering

Efter en hel del planerande och roddande gjorde vi idag en gör om mig fotografering. Uppdraget är till en artikel i Månadsbilagan och även ett kombinerat modereportage och matreportage. Så det var mer än fullt upp idag.

Först före bilder på modellerna. När sen frisören Anniqa Walger, make up artist Linda Pettersson och klädstylist Irene Esperi satte igång förvandlingen åkte jag till platsen för fotograferingen och började ljussättningen. Passade även på att fotografera stilleben på maten upplagd på tallrik. När modellerna var på plats fotograferade vi i två olika miljöer för modereportaget och även en sittning vid bord till matreportaget.

Det blev mer än en heldag, men väldigt kul. På bilderna ser ni headshots på modellerna. Behöver jag säga vilken bild som är FÖRE och EFTER? Tror det är tydligt :) Bra jobbat alla inblandade!

Kategorier: Modell, Reportage

Bilder till julklappstips

Produktbild på söta sockor från Mest Ute

Fotograferingen till julnumret av City Shopping magazinet avklarat. En hel del modebilder och produktbilder på julklappstips. På bilden ett par söta barnsockor från butiken Mest Ute. 

Kategorier: Produkt, Reklam

Porträtt på referenser som uttalar sig

Porträtt på en referenskund i industrimiljö

Åkte igår runt i Dalarna och Västmanland och fotograferade. Uppdraget var att ta bilder på referenskunder till Syntema industrifärger. Konceptet för bilderna var porträtt på personen som uttalade sig med användning av färg i bakgrunden.

Bilden här ser nästan ut som ett montage men den är fotograferad så här. Vi stod på en stor vagn 10m framför killen med färgspruta för att få till vinkeln och skärpedjupet rätt.

Kategorier: Porträtt, Reklam

Monster Jam fotografering åt Live Nation

Monster truckarna intar Globen under Monster Jam

I två dagar intog Monster Truckar, Crosshojar och andra spektakulära fordon Globen för årets Monster Jam.
Jag var där som eventfotograf åt arrangören Live Nation. Här en bild från Monster truck presentationen i början av showen.

 

Kategorier: Event

Peak Performance King of Style och FIS Big Air World Cup

King of Style arenan på Stockholm Stadion

Big air tävlingar på Stockholm Stadion och en massa andra kringaktiviteter på eventet Winter Jam.
Jag jobbade för arrangören Louder med att täcka hela eventet och leverera bilder till press och webbsajter direkt efter eventet. Här en översiktsbild på hoppet.

Kategorier: Action, Event

Matfotografering i Hotel Rogges restaurang

Matbild fotograferad i restaurangen

Hotel Rogge har ny köksmästare och jag fotograferade bilder till ett reportage om honom och restaurangens inriktning.
Förutom bilder på köket i action fotograferade jag 3 rätter på tallrik. Bilderna skulle tas på plats och det krävde att jag riggade ljus och lämplig plats för matbilder direkt i restaurangen. Ett ekbord ljussatt med blixtar blev en utmärkt miljö till den rustika maten.

Kategorier: Mat, Reportage

Modereportage i City Shopping

Alla modeller till Dam mode fotograferingen

Idag var det fotografering av dam mode för fullt. Alla modebutiker som finns i 21an hade varsin modell och kläder. Modellerna fotograferades i olika poser och teman en och en. Här en samlingsbild som vi tog till en översiktsbild i tidningen. Håll utkik efter det här modereportaget i nästa nummer av City Shopping.

Kategorier: Mode, Modell

Produktfotografering reservdelar till maskiner

Produktbild på ett Volvo BM kullager

I veckan har jag hjälpt en distributör av reservdelar till Volvo BM att ta lite produktbilder som ska användas i marknadsföringsmaterial. Kul med massa udda saker som turboaggregat, stöddämpare, filter, kolvar och som på bilden kullager. Fotograferat med speglingen på plexiskiva, ingen skugga pålagd i efterhand i Photoshop.

Kategorier: Produkt, Studio

Färgkorrigering av bilder till tidningsannonser

Färgkorrigeringskort vid reklamfotografering

Fotograferade annonsbilder till Europa Möbler idag. Eftersom det var bilder med blixt, i blandljus och utomhus tänkte jag passa på att använda färgkorrigeringskort. Har haft ett färgkorrigeringskit från Qp Card ett tag men använt det sällan. Resultatet blir helt ok, speciellt i blandljus som är svårast att färgkorrigera. Här en bild på färgkorrigeringskortet för kalibrering av ljuset till de annonsbilder vi fotograferade.

Kategorier: Reklam

Bilder till reportage om deckarförfattaren Åsa Larsson

Porträtt på författaren Åsa Larsson

Tillsammans med reporter från Eskilstuna gör jag ett reportage om författaren Åsa Larsson. Hennes debutbok Solstorm blev en bästsäljare och hon är nu inne på sin tredje bok. Här en bild på Åsa vid hennes matbord i en vild diskussion med reportern Annelie om karaktärsbyggnad i hennes böcker.

Kategorier: Porträtt, Reportage

Marknadsföring till BioTechWalley

Labbpersonal är inte tråkig

Hjälper just nu läkemedelsklustret BioTechWalley med bilder till sin marknadsföring. De har labb där nya läkemedel testas och framställs. Seriösa saker. Så därför behövde vi en lite mer avslappnad bild på labbpersonal för att lätta på stämningen under fotograferingen. Troligtvis inte den bild som kommer i broschyrer och på hemsidan :)

Kategorier: Modell, Reklam

Reportage discobowling

Discobowling är tacksamt att fotografera

Har varit nere i bowlinghallen och fotograferat till ett reportage om discobowling. Roliga färger och skönt ljus. Här en stilstudie i lagom, enligt mig, oskärpa. Blev tyvärr ingen strike den gången, men allt för bilden.

Kategorier: Reportage

En bild på en tidningshög tack

Bild på en hög tidningar till annons för annonsering

Fick idag en packe tidningar av Reklamateljén med uppdraget att ta en bild på. Efter att ha testat en massa varianter så fastnade jag på den här med kort skärpedjup och lagom tillrättalagd hög. Bilden är till en annons om att annonsera i Strängnäs tidning och Eskilstuna kuriren.

Kategorier: Reklam, Studio

Stilleben till 60 års inbjudan

Bild till inbjudan fotograferad i studion

Fick uppdrag av SEVAB Strängnäs Energi att ta fram en bild till inbjudan när deras VD fyllde 60 år.
Det blev ett stilleben med en gammal elmätare flankerad av några symboler för de intressen jubilaren har. Bilden är tagen i fotostudion för ett par veckor sedan.

Kategorier: Studio

Stockholmsbilder till reklamkampanj

Bild på Drottningholms slott och trädgård

For igår runt i Stockholm och fotograferade kända landmärken som Vasamuséet, Stockholms stadshus, Kaknästornet, och Drottningholms slott på uppdrag av den internationella reklambyrån John Doe.

Bilderna är till en reklamkampanj för en butikskedja i Stockholm och riktar sig mot turister.

Kategorier: Reklam

Red Bull Island of Chill på Hultsfredsfestivalen

Red Bull Island of Chill på Hultsfreds festivalen

Är på Hultsfredsfestivalen med Red Bull som deras fotograf. Uppdraget är att dokumentera Red Bull aktiviteter på deras egna ö "Red Bull Island of Chill" som de byggt ute i vattnet vid stora scenen. Lifestyle bilder från festivalen som passar Red Bulls image är också på fotoschemat. Här en kvällsbild på ön.

Kategorier: Event

Bilder på Folkpartiets kandidater inför valet

Porträtt på Margaretha Furustrand

Valår som det är har Folkpartiet anlitat mig för att fotografera deras kandidater. Porträtt och lifestyle bilder utomhus och i fotostudion. Här en bild på Margaretha Furustrand fotograferad i fotostudion.

Kategorier: Modell, Porträtt, Studio

Bild på festivalväder till annons

Bild till annons för Stadium på tält och sovsäckar

Bild till annons för tält och sovsäckar till Stadium. Bilden är tagen mitt i centrala Eskilstuna i ett litet buskage. Så slapp vi släpa produkterna över hela stan och modellen kunde komma tillbaka till jobbet snabbt.

Kategorier: Modell, Reklam

Reklambilder till profilbutiken SAFE

Brodyrmaskin som jobbar

Bilder till ny hemsida åt SAFE i Strängnäs. Personalporträtt, referensbilder och miljöbilder från butik och lager.
På den här bilden en bordyrmaskin som jobbar för fullt, x antal tusen stygn i minuten.

Kategorier: Reklam

Pressbilder till tenor Mats Carlsson

Porträttbild på Tenor Mats Carlsson

Tenor Mats Carlsson hörde av sig och behövde nya pressbilder. Vi valde en lite mer mystisk look med skarpa högdagrar och skuggor. Kul ljussättning med blixt i studion.

Kategorier: Porträtt, Studio

Studio setup för reklambild

En testbild under arbetet med inställning av ljus och modellplacering

Jobbar åt nätverket Företag Mitt i Mälaren med reklambilder. Här en testbild under arbetet med ljussättning och modellplacering i studion. Den färdiga bilden ska in i reklamblock och på webbplatsen.

Kategorier: Modell, Reklam, Studio

Eventfotografering från helikopter på Jon Olsson Invitational i Åre

Jacob Wester i hoppet fotograferad från helikopter

Dags för tävling på Jon Olsson Invitational. En förmån som eventfotograf är att man får åka med i helikoptern avsedd för filmteam och inbjudna fotografer. Här en bild rakt uppifrån hoppet där Jacob Wester är inne på andra halvan av sin flygtur över platån. Det är ganska lätt att skapa sig en bild av hur långt de faktiskt flyger.

Kategorier: Action, Event, Helikopter

Profilbilder skidåkare på Jon Olsson Invitational

Sammy Carlson, Peter Olenick, Grete Eliassen poserar på olika ställen i Åre

Är i Åre på uppdrag som officiell eventfotograf på Jon Olsson Invitational. Första dagen har det fotograferats inhoppning i hoppet som är rejält stort!

På kvällen fotograferade jag alla åkarna för profil presentationer på storbildsskärm under eventet och på hemsidan.
En massa kul och udda porträtt blev det. Här Sammy Carlson, Peter Olenick och Grete Eliassen.

Kategorier: Event, Porträtt

Annonsbild på cyklar och kläder till Team Sportia

Annonsbild för kläder och cykel

Fotograferade modeller från Team Sportia som öppnar i 21an. Vi tog oss upp till en av innergårdarna på 21an huset för den här bilden på cyklar och kläder till annons.

Kategorier: Modell, Reklam

Katalog och reklambilder till Hassela Ski Resort

En drink vid poolen tack

De senaste 3 dagarna har jag tillbringat på Hassela Ski Resort. Jag är här för att fotografera reklambilder till nästa års vinterkatalog. Fotograferar afterski, skidåkning, interiör, exteriör, relax, spa och skidskola. Den här bilden på en drink vid poolen arrangerade vi också som pricken över i. Tack alla i Hassela för all hjälp kring fotograferingarna.

Kategorier: Reklam

Nya bilder till hemsida och reklam

Konteringsstämpel och oskärpa

Har på uppdrag av LR Revision tagit nya reklambilder till hemsida och print. Gjorde även en hel del kul porträtt på personalen. På den här bilden en konteringsstämpel som kommer användas flitigt i annonser om redovisning.

Kategorier: Reklam

Dino hänger ut i fotostudion med sina vänner

Dino sträcker ut på ljusbordet

Fotograferat produktbilder på Dino och hans kompisar idag till distributören IGT. Det blev även bilder på möbler för barn. På bilden sträcker Dino ut sig på ljusbordet i studion. Ingen bildretusch är gjord på bilden. Det sätter vi igång med nu.

Kategorier: Produkt, Studio

Citybilagan Eksilstuna

Bild på tvålar till Parelle

Galleriorna i Eskilstuna city, 21an, City huset, Smedjan och Gallerian, kommer nu att ge ut en tidning som heter Cityshopping. Jag har fått i uppdrag att fotografera alla bilder till bilagorna. Allt från produktbilder till reportage och mode. Till första numret blev det, bland mycket annat, dom här söta tvålarna från butiken Parelle.

Kategorier: Produkt, Reklam, Studio

Avslappnade personalporträtt på kundservice

Porträtt på Åsa i en soffa i ljus fräsch miljö

SEVAB Strängnäs energi gav mig uppdrag att fotografera deras kontaktpersoner. Avslappnade, tillmötesgående porträtt var målet. Bilderna fotograferades i deras lokaler med hjälp av ljussättning med blixt. Här en bild på Åsa från kundservice i en mötessoffa.

Kategorier: Porträtt

Porträttbild på framgångsrika företag

Mourou Skyltreklam porträtterade i fotostudion

Bild till reportageserien om duktiga och framgångsrika företag i Strängnäs. Mourou Skyltreklam fyller 5 år och jobbar med alla typer av skyltar. Passade perfekt att ta ett porträtt i studion med en neonskylt som bakgrund. Det summerade det hela och den skarpa ljussättningen funkar bra ihop med deras företagsimage.

Kategorier: Reportage, Studio

Eventfoto på Red Bull Skate Pool Party

Eventbild från Red Bull Skate Pool Party

Igår var det Red Bull Skate Pool Party i Stockholm. En massa duktiga skejtare på plats som Casper Plass, Eddie Lindkvist, Steven White och många fler. Legenden Tony Alva var där och skejtade i samband med promotionturné för hans nya film Dogtown. Jag var där på uppdrag av Red Bull för att fotografera eventet. På bilden en lite mer udda skejtbild för stämningens skull.

Kategorier: Action, Event

Produktbilder till Horse Tools

Produktbild multitool från Horse Tools

Produktbilder på ljusbordet i studion åt HorseTools. Liten kul produkt. Nu ska det läggas lite bildretuschering på det innan de ska in i katalog och webb.

Kategorier: Produkt, Studio

Bilder på Strängnäs i vinterskrud

Vy från Abborrberget över Mälaren i morgondis med Strängnäs kyrka som siluett

Klev upp lite tidigare idag för att fotografera i morgonljuset över Strängnäs med omnejd.
Har sen tidigare en beställning från Sörmlandsturism på vinterbilder från Strängnästrakten.
En sån här dag passar det ju perfekt. På bilden: Strängnäs kyrka fotograferad från Abborrberget med morgondimma över mälaren.

Kategorier: Bildbank