Dela

Kategorier

 1. Action (30)
 2. Bildbank (17)
 3. Bildbehandling (3)
 4. Bilddokumentation (2)
 5. Event (39)
 6. Helikopter (5)
 7. Interiör (12)
 8. Katalog (13)
 9. Mat (5)
 10. Mode (5)
 11. Modell (29)
 12. Människor (32)
 13. Porträtt (29)
 14. Produkt (35)
 15. Reklam (93)
 16. Reportage (48)
 17. Skidor (13)
 18. Snowboard (7)
 19. Studio (51)
 20. Video (2)

Arkiv

 1. 2017 (6)
 2. 2016 (6)
 3. 2015 (6)
 4. 2014 (9)
 5. 2013 (7)
 6. 2012 (11)
 7. 2011 (20)
 8. 2010 (13)
 9. 2009 (30)
 10. 2008 (18)
 11. 2007 (26)
 12. 2006 (34)
 13. 2005 (25)
 14. 2004 (22)
 15. 2003 (13)

Bloggnyheter om fotografering och fotouppdrag

Produktfotografering instrumentpaneler

Produktbild instrumentpanel kommersiella fordon

Igår var fotostudion full med coola instrumentpaneler till olika kommersiella fordon. Det var paneler till Scania, Eicher, MACK osv. Till hjälp hade jag en tekniker som kopplade in de olika instrumenten och tände upp rätt lampor mm.. Mycket pyssel med de avancerade displayerna för att få rätt kontrast och ljus på den slutliga bilden. En kul dag helt i min smak alltså. 

Kategorier: Produkt, Studio

Detaljbilder renoverad lägenhet

Detaljbilder interiör lägenhet

Idag hade jag en nyrenoverad lägenhet alldeles för mig själv på förmiddagen. Uppdraget var att ta detaljbilder på interiören för att användas som referens vid kommande renoveringar. Det blev mycket närbilder och material, som det här handtaget till exempel.

Kategorier: Interiör

Fotografering i en trädgård

Fotografering i trädgård med modell

Reklambild för trädgårdskärl. Inte världens roligaste produkt, men med rätt omgivning och känsla i bilden så passar den in och ser rätt trevlig ut. Den gör absolut sitt jobb.

Kategorier: Modell, Reklam

Miljöbilder till bostadsbolag

Miljöbild för TV via bredband i stadsnät

I veckan har jag jobbat med ett bostadsbolag för att skapa miljöbilder till deras Bo pärm. Alltså den "instruktionsbok" alla boende får. För att göra den lite trevligare så fotograferade vi miljöbilder till de olika avsnitten. Här ovan en bild till avsnittet TV och bredband.

Kategorier: Interiör, Katalog, Människor

Fotografering offentliga byggnader

Eskilstuna stadshus i skymningsljus

Den gångna veckan har jag jobbat med en serie fotograferingar av offentliga byggnader. Målet med bildserien har varit att fånga byggnaderna i skymningsljus samtidigt som elljus varit tänt i byggnaden och kring fasader.

Kul och utmanande med tajming mellan de olika ljusen för att få rätt effekt. Här ovan en bild på stadshuset i Eskilstuna.

Kategorier: Reklam

Fotografering badrumsinteriör

Produktfoto av inredning i miljö

Fotografering ute hos kund där jag hade med mig det mesta av min portabla studioutrustning. Kunden hade byggt upp en miljö med badrumsinterör. Produkterna vi fotograferade var olika dekorfrontar till badkar. Här en ljusblå slät variant.

Kategorier: Interiör, Produkt

Reportage Mekonomen

Frilansuppdrag hos Mekonomen

Blev uppringd i veckan av ett utbildningsföretag i Stockholm som behövde hjälp med ett referens reportage hos en kund. Det visade sig vara hos Mekonomen här i Strängnäs. Ett par porträtt utanför byggnaden och så fick jag se insidan av lagret för första gången.

Kategorier: Människor, Reportage

Bilder till reklamkampanj

Reklamkampanj it

Igår blev det en tripp till Gävle och en hel dag nere i ett bergrum ala kommandcentral. Kampanjen har lite av ett superhjälte tema så det blev lite annorlunda bilder. Mycket skratt mellan de mer allvarliga minerna.

Kategorier: Modell, Reklam

Produktfotografering modell större

Produktfotografering lastbil på landsväg

Den här produkten fick inte plats i fotostudion. Istället fick vi ge oss ut på de Sörmländska landsvägarna. Kul med lite omväxling från fotostudio. När vi inte fotograferade hela lastbilen i rörelse så stannade vi och tog applikationsbilder på monterade produkter.

Kategorier: Produkt, Reklam

Fotografering produktgrupper till katalog

Bilder produktgrupper till katalog

Två dagar fotografering på plats i ett reservdelslager och ett hundratal produkter att arrangera i olika produktgrupper. Följt av en dag med bildbehandling i Photoshop. Sen hade vi alla bilder som behövdes för att presentera de olika produktgrupperna i katalogen och webbshopen. 

Kategorier: Katalog, Produkt, Reklam